Stiefcoaching

Onderzoek heeft vastgesteld dat maar liefst 60% van de samengestelde gezinnen het niet redt. En dat betekent voor een tweede keer een scheiding, ook voor de kinderen. Veel kinderen geven zelfs aan dat zo'n tweede scheiding nog harder aankomt. Stiefcoaching kan helpen dit te voorkomen.

Een samengesteld gezin is een stuk ingewikkelder. Niets is vanzelfsprekend. Er zijn zoveel mensen en zoveel emoties om rekening mee te houden. En je begint niet aan het begin van een relatie: elkaar rustig leren kennen, samenwonen, misschien eerst trouwen en dan pas kinderen. Nee, je wordt direct voor de leeuwen gegooid; een gezin met kinderen die niet van jou zijn. Of wel jouw kinderen, maar een nieuwe partner die een vader- of moederrol pakt. Of juist niet pakt.

Als het stroef loopt, is het goed om eens te praten met iemand die snapt waar je tegenaan loopt en die je kan helpen. Ik kan je door middel van stiefcoaching helpen een succes te maken van je nieuwe gezin.

En dat kan ook in online sessies, dus je hoeft er niet eens je eigen huis voor uit!

Uitdagingen in het samengestelde gezin
hart

Wat als mijn stiefkinderen mij niet accepteren?
Of als mijn kinderen mijn nieuwe partner niet accepteren?
Wat als ons idee over opvoeden heel erg verschilt?
Ik heb niets te zeggen over de opvoeding van mijn stiefkinderen, maar ik wil mijn eigen kinderen niet op die manier opvoeden...
Mijn partner verwacht dat ik voor zijn/haar kinderen zorg, maar ik weet niet of ik dat wel wil...
De ex van mijn partner bemoeit zich nog ontzettend veel met ons gezin
Mijn partner heeft een nare vechtscheiding gehad en dit heeft invloed op ons gezin, hoe kan ik hem/haar hierbij helpen?

Bij deze vragen en nog veel meer kan ik jullie helpen. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we kennis maken, kun je alleen of als stel uitleggen waar jullie tegenaan lopen en kan ik uitleggen hoe ik jullie kan helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Je nieuwe liefde heeft kinderen, en dan...?

Een nieuwe liefde vinden is geweldig. Het is spannend en leuk en opwindend en alles is geweldig aan je nieuwe lief. En dat hij of zij al kinderen heeft, is prima. Daar ga je samen vast een succes van maken. De liefde die jij hebt voor je nieuwe partner, heb je vast ook voor de kinderen die je er zomaar bij krijgt.

Maar zo rooskleurig als het er in het begin uitzag, blijft het meestal niet. Voor sommige kinderen ben jij opeens het sein dat de relatie tussen papa en mama echt niet meer goed komt. Sommige kinderen vinden je een indringer omdat ze minder aandacht krijgen van hun ouder nu jij erbij bent. Soms is de opvoeding die ze bij hun andere ouder krijgen heel anders dan de manier waarop jij en je nieuwe partner de kinderen willen lopen.  Veel stiefouders hebben het gevoel heel veel te geven en te doen aan en voor de stiefkinderen en het gezin, en er zo weinig voor terug te krijgen. Specifiek over dat gevoel van ondankbaarheid schreef ik een blog: Dankbaarheid in het stiefgezin.
En zo zijn er nog heel veel oorzaken die ervoor zorgen dat het opeens toch een stuk minder soepel gaat dan je had gedacht.

En wat doe je dan? Ga je dan heel hard werken om van het gezin toch een succes te maken? Maar het is ook jouw huis waarin jij ook jezelf wil zijn. Hoe vermoeiend is het dan om steeds een rol te spelen? Om steeds toe te geven? Om steeds maar bezig te zijn met dat nieuwe gezinsleven?

Soms is het dan beter om even pas op te plaats te maken. Om te kijken wie jullie zijn als gezin, wat iedereen zou willen en hoe al jullie gezinsleden nu het best in elkaar passen, zodat de puzzel van jullie nieuwe stiefgezin het beste past.

Ik kan jullie door middel van stiefcoaching helpen om die pas op de plaats te maken.
Om te kijken. En te zien.
Om te luisteren. En te horen.
Om te praten. En gehoord te worden.

Een stiefcoachingssessie kan je samen met je partner doen of individueel. Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we bespreken wat voor jou of jullie de beste aanpak is.

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Ik werk online, heb praktijk aan huis, maar kom met name bij mijn cliënten en coachees thuis. Zo heb je geen gedoe met oppas of reistijd en zit je in je eigen vertrouwde omgeving. Woon je in Dronten, Lelystad, Almere, Harderwijk, Nijkerk of andere omliggende steden? Dan is het voor mij geen probleem om naar jou toe te komen.

Online stiefcoaching? Jazeker, zowel het kennismakingsgesprek als de coachingsgesprekken kunnen ook online via teams sessies worden gedaan.

Lees ook eens het artikel waar ik aan meewerkte voor de EO, over mijn eigen samengestelde gezin en de tips die ik heb voor samengestelde gezinnen.

Chat openen
Vragen? Whatsapp me!