Scheidingsmediation

Scheiden met een mediator

Een scheiding is een heftige gebeurtenis. Ooit ging je trouwen uit liefde, met het idee voor altijd bij elkaar te blijven. Als blijkt dat het toch niet werkt, voor één van jullie of voor jullie beiden, dan is dat vaak heel verdrietig. Allerlei emoties spelen; verdriet, rouw, boosheid, schuldgevoel, rancune en misschien ook opluchting. En terwijl je nog middenin die achtbaan van emoties zit, moet je opeens allerlei zaken gaan regelen. Voor veel mensen is dit overweldigend.

Het is dan heel fijn als er iemand naast jullie staat, die niet alleen kan helpen met alle praktische zaken, maar ook aandacht heeft voor de emoties die er bij en tussen jullie spelen.

Bij de mediator gaat dit wel allemaal anders dan wanneer je het via advocaten gaat regelen. Bij de mediator regel je het sámen. We gaan echt in gesprek en nemen de tijd om de scheiding te regelen op een manier die voor jullie beiden zo goed mogelijk voelt en werkt. En nog belangrijker: die ervoor zorgt dat jullie hierna als ouders een relatie hebben waar de kinderen zoveel mogelijk baat bij hebben.

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een scheiding?

Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, heb je een scheidingsconvenant nodig. Heb je alleen een samenlevingscontract, dan is een convenant niet verplicht maar wél verstandig. In het scheidingsconvenant staat hoe na de scheiding alles geregeld is. Zoals: wie blijft er in het huis wonen, hoe zit het met partneralimentatie, hoe zit het met het opgebouwde partnerpensioen en hoe wordt de boedel verdeeld.

Hebben jullie kinderen? Dan hebben jullie ook een ouderschapsplan nodig. Ook als je samenwonend bent, is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen.

Ook de berekening van de kinderalimentatie en de partneralimentatie doe ik voor jullie.

Chantal Bethlehem

Helaas gebruik moeten maken van de mediation voor de scheiding. De scheiding was snel rond mede door het snelle werken van de mediator. Ik kijk terug op een zware periode maar wel eentje waar ik goede hulp bij heb gehad. Zeker een aanrader!

Maak kennis met mij

Elke mediator heeft een persoonlijke stijl. Om te kijken of mijn stijl ook echt bij jullie past, werk ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we vrijblijvend kennis maken, kan ik uitleggen wat mediaton is en wat mijn rol is in jullie proces naar een oplossing.

Regelmatig schrijf ik blogs over mediation en scheiden, lees hier alle blogs en ontdek alvast tips over onder andere hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden en hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden.

Ik heb mijn Mfn geaccrediteerde basisopleiding Mediation en specialisatie opleiding Family Mediation gedaan bij The Lime Tree. Daarnaast volg ik regelmatig workshops, webinars en extra trainingen om mijn kennis en vaardigheden op te frissen en bij te houden.

scheiden
Chat openen
Vragen? Whatsapp me!