Relatietherapie bij een open relatie

Heb je een open relatie, maar loopt het niet zoals je had gehoopt of gedacht?
Of denken jullie erover na om een open relatie te beginnen, maar weet je niet of het echt bij je past?

Relatietherapie kan voor stellen met een open relatie ontzettend helpend zijn. Want waar in een standaard relatie eerlijkheid, vertrouwen en communiceren al belangrijk zijn, is dat bij een open relatie nog veel belangrijker. Relatietherapie bij een open relatie kan helpen om echt eerlijk en open tegen elkaar te zijn, zodat jullie de basisregels kunnen vaststellen, opnieuw bespreekbaar kunnen maken of nagaan bij elkaar of een open relatie echt (nog steeds) bij jullie past.

Is dat wel een goed idee, een open relatie?

Hoe je je relatie inricht, is voor iedereen anders. Waar de een monogamie in een hoog vaandel heeft, vindt de ander dat veel te beperkend of zelfs benauwend. Polyamorie, open relaties, cuckolding, de variaties zijn enorm. De vraag: waar voelen jullie je prettig bij, waar voel jij je prettig bij?

Is sex iets dat alleen 'van jullie' is, of dat je deelt? Mogen daar gevoelens bij komen, of niet? Wil je er een vaste partner bij of liever steeds wisselende contacten? Heel veel vragen die je jezelf en elkaar kan stellen. En die misschien lastig te beantwoorden zijn, zonder het geprobeerd te hebben. Maar wat als jij je prettig voelt bij een vaste man of vrouw erbij in jullie relatie en je partner dat juist heel onprettig vindt?

De belangrijkste tip: ALTIJD BLIJVEN PRATEN. En als dat lastig is, laat je er dan bij helpen door mij.

Werken aan je relatie

Werken aan je relatie. Het klinkt zo cliché. Maar het helpt je wel. Het helpt je duidelijk te krijgen wat je wil, wat je partner wil, hoe jullie elkaar kunnen helpen in de relatie.

Neem contact op om samen met mij te bespreken wat voor jou of jullie de beste manier is.

Lees ook mijn blogs over relaties en relatietherapie, zoals Kan een relatie ontrouw overleven? Vijf tips!

Wil je meer weten? Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Ik werk online, heb een locatie in Zeewolde, maar kom ook bij mijn cliënten en coachees thuis. Zo heb je geen gedoe met oppas of reistijd en zit je in je eigen vertrouwde omgeving. Woon je in Dronten, Lelystad, Almere, Harderwijk, Nijkerk of andere omliggende steden? Dan is het voor mij geen probleem om naar jou toe te komen.

Wat kost relatietherapie?

Voor relatietherapie bied ik in principe drie verschillende pakketten aan.

Gaat het bij jullie best ok, maar mis je de spanning die jullie eerder hadden? Heeft de sleur de overhand genomen? Of wil je gewoon eens met een neutrale derde persoon praten over jullie relatie? Dan is het kleinste pakket, de relatie APK, ideaal voor jullie. Hierin zitten drie sessies, je kunt wekelijks contact met me hebben via mail of app en ik zorg ervoor dat jullie zowel bij de sessie als tussen de sessies door leuke oefeningen krijgen om samen aan jullie relatie te werken.

Het middelste pakket is voor stellen die wat meer problemen hebben. Als je steeds meer discussies hebt, communicatieproblemen of elkaar niet meer lijkt te (willen) begrijpen. Als te intimiteit steeds minder wordt. En als je er samen aan wil werken om elkaar weer terug te vinden, kies dan voor het Klein Onderhoudspakket.

Tot slot is er nog het Groot Onderhoudspakket. Voor als je echt op het punt van make or break staat. Er sprake is van ontrouw, het vertrouwen weg is, of er al veel te lang geen intimiteit meer is. Als je je nauwelijks meer kan herinneren waarom je ooit bent begonnen aan jullie relatie, maar het liefst de relatie nog wel zou willen redden, kies dan voor het Groot Onderhoud.

pakketten relatietherapie (1)
Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!