Relatietherapie na vreemdgaan

Je begon samen een relatie en dacht dat je alles aan kon. Zij was de meest geweldige vrouw op aarde, je zou nooit meer naar een andere vrouw kijken. Hij was knap, lief, grappig en enorm aantrekkelijk, je zou nooit meer naar een ander verlangen.

En dan blijkt er toch iemand vreemd te gaan.

Of het nu gaat om een eenmalig slippertje of een jarenlange affaire; ontrouw maakt ontzettend veel kapot tussen jullie. Het vertrouwen is weg, niet alleen in de ander, maar vaak ook in jezelf.

Vroeger zei je misschien; oh, als de ander vreemdgaat dan is het klaar hoor! En misschien zeggen vrienden om je heen wel: ik zou het niet pikken hoor, ik zou weggaan. Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger.

Maar wat als je eigenlijk nog heel veel van elkaar houdt? Wat als je voelt dat je het nog niet wil of kan opgeven? Dan is relatietherapie een optie. Relatietherapie na vreemd gaan kan jullie helpen elkaar weer te begrijpen, te horen en te kijken hoe je elkaar weer kan vertrouwen. Ik help jullie je relatie weer terug op te bouwen.

Ook online relatietherapie is mogelijk!

Lukt dat altijd?

Heel eerlijk: nee, het lukt niet altijd. Soms is de vertrouwensbreuk te groot. Soms is de aantrekkingskracht van 'de ander', degene met wie het slippertje of de affaire is geweest, te groot en blijf jij of je partner daarnaar terug gaan. Soms lukt het gewoon niet om elkaar weer te vinden.

Maar als je allebei echt graag de relatie nog een kans wil geven, is het nooit onmogelijk. Stapje voor stapje kunnen jullie dan weer wat opbouwen.

En natuurlijk wordt het niet zoals voor de ontrouw. Dat kan niet. Wat wel kan, is dat je relatie juist sterker wordt. Als jullie deze crisis kunnen doorstaan, kan er een nieuwe, betere, stevigere relatie tussen jullie ontstaan.

pexels-rodnae-productions-6669852

Wat gaan jullie doen tijdens de sessies?

  • Duidelijk krijgen hoe jullie ruzies ontstaan
  • Bedenken wat je zelf kan veranderen, zonder direct wat van de ander te verwachten
  • Eerlijk verwachtingen uitspreken
  • Praten over seks en het bespreken van elkaars seksuele behoeftes
  • Leren accepteren en leren vergeven
  • Je echt kwetsbaar opstellen in de hoop op een nieuw begin en een sterkere relatie
Werken aan je relatie

Werken aan je relatie. Het klinkt zo cliché. Maar het helpt je wel. Het helpt je duidelijk te krijgen wat je wil, wat je partner wil, hoe jullie elkaar kunnen helpen in de relatie.

Het werken aan de relatie kan je samen met je partner doen, maar ook een individuele sessie kan soms verhelderend en helpend zijn.

Neem contact op om samen met mij te bespreken wat voor jou of jullie de beste manier is.

Lees ook mijn blogs over relaties en relatietherapie, zoals Kan een relatie ontrouw overleven? Vijf tips!

Wil je meer weten? Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Ik werk online, heb een locatie in Zeewolde, maar kom ook bij mijn cliënten en coachees thuis. Zo heb je geen gedoe met oppas of reistijd en zit je in je eigen vertrouwde omgeving. Woon je in Dronten, Lelystad, Almere, Harderwijk, Nijkerk of andere omliggende steden? Dan is het voor mij geen probleem om naar jou toe te komen.

Wat kost relatietherapie?

Voor relatietherapie bied ik in principe drie verschillende pakketten aan.

Gaat het bij jullie best ok, maar mis je de spanning die jullie eerder hadden? Heeft de sleur de overhand genomen? Of wil je gewoon eens met een neutrale derde persoon praten over jullie relatie? Dan is het kleinste pakket, de relatie APK, ideaal voor jullie. Hierin zitten drie sessies, je kunt wekelijks contact met me hebben via mail of app en ik zorg ervoor dat jullie zowel bij de sessie als tussen de sessies door leuke oefeningen krijgen om samen aan jullie relatie te werken.

Het middelste pakket is voor stellen die wat meer problemen hebben. Als je steeds meer discussies hebt, communicatieproblemen of elkaar niet meer lijkt te (willen) begrijpen. Als te intimiteit steeds minder wordt. En als je er samen aan wil werken om elkaar weer terug te vinden, kies dan voor het Klein Onderhoudspakket.

Tot slot is er nog het Groot Onderhoudspakket. Voor als je echt op het punt van make or break staat. Er sprake is van ontrouw, het vertrouwen weg is, of er al veel te lang geen intimiteit meer is. Als je je nauwelijks meer kan herinneren waarom je ooit bent begonnen aan jullie relatie, maar het liefst de relatie nog wel zou willen redden, kies dan voor het Groot Onderhoud.

pakketten relatietherapie (1)
Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!