Mediation voor samengestelde gezinnen

Kun je als samengesteld gezin wel een mediator gebruiken? Om jullie als stel weer te laten luisteren naar elkaar en echt te horen wat de ander zegt? Ik kan jullie als mediator bij jullie samengestelde gezin helpen om te begrijpen wat jullie zorgen zijn, wat jullie verlangens. In plaats van alleen ruzie te maken en te vertellen wat er NIET goed is.

Of is een gesprek tussen jullie en de andere biologische ouder heel erg nodig? Als er slecht contact is tussen de biologische ouders heeft dat invloed op alles. Op jullie samengestelde gezin, op de kinderen, op jullie zelf. Soms kan een goed gesprek de lucht klaren, zodat jullie wat makkelijker met elkaar omgaan.

Je kunt een mediation gesprek tussen beide biologische ouders plannen, eventueel met de nieuwe partners erbij. Ik help jullie dan om weer naar elkaar te luisteren.

Maak kennis met mij

Elke mediator heeft een persoonlijke stijl. Om te kijken of mijn stijl ook echt bij jullie past, werk ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we vrijblijvend kennis maken, kan ik uitleggen wat mediaton is en wat mijn rol is in jullie proces naar een oplossing.

contact

Wat gebeurt er nu bij een mediation?

Bij mediation ga je samen:
van standpunten naar belangen
van verwijten naar wensen
en van problemen naar eigen oplossingen

De voordelen daarvan:
Besparing van tijd
Besparing van kosten
Jouw verhaal erkend en gehoord
Ruimte voor emoties
Bevordert onderlinge samenwerking
Een eigen oplossing is een blijvende oplossing

Mijn werkgebied is Flevoland en omstreken. Vaak kom ik bij de mensen thuis, zodat je in je eigen vertrouwde omgeving zit.

Zoek je een mediator in Harderwijk, Lelystad, Almere, Nijkerk, Dronten of een van de omliggende steden? Dan kan ik makkelijk naar jullie toe komen.

Regelmatig schrijf ik blogs over mediation en scheiden, lees hier alle blogs en ontdek alvast tips over onder andere hoe vertel ik mijn partner dat ik wil scheiden en hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden.

Ik heb mijn Mfn geaccrediteerde basisopleiding Mediation en specialisatie opleiding Family Mediation gedaan bij The Lime Tree. Daarnaast volg ik regelmatig workshops, webinars en extra trainingen om mijn kennis en vaardigheden op te frissen en bij te houden.

Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!