Heldere Handvatten gesprek

pexels-александар-цветановић-1422286

Wil je heel graag wat meer balans in je samengestelde gezin?
Loop je tegen concrete problemen aan en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Maar hebben jij en/of je partner geen zin of tijd in een traject van meerdere gesprekken?

Wellicht is het Heldere Handvatten gesprek dan wat voor jullie. In één gesprek van twee en een half uur bespreken we jullie situatie, leg ik uit welke dynamieken werken in een samengesteld gezin én geef ik jullie heldere handvatten die jullie op weg helpen. Praktische tips en tricks voor je samengestelde gezin.

En om het makkelijk te maken: het gesprek kunnen we ook online doen!

Voor wie is dit geschikt?

  • Mensen die net begonnen zijn aan het samengestelde gezin en zich goed willen voorbereiden
  • Nu nog niet samenwonende partners die nadenken over samenwonen, maar niet goed weten wat ze dan te wachten staat
  • Stiefouders en ouders waar het redelijk goed loopt, maar die toch het gevoel hebben dat hun relatie wel een APK-beurt kan gebruiken
  • Relaties waar het redelijk lijkt te lopen, maar waar nu en dan steeds dezelfde discussies opvlamt die maar niet opgelost lijkt te worden
  • Stiefouders die het gevoel hebben dat de band met hun stiefkinderen beter of anders zou moeten zijn
  • Stiefouders die het gevoel hebben buitengesloten te worden
  • Eigenlijk alle partners, stiefmoeders, stiefvaders, bonus/lief/extra-ouders en ouders die in een samengesteld gezin leven en tegen problemen aanlopen

Is het dan voor iedereen geschikt?

Nee, ik zou het niet iedereen aanraden. Loop je echt tegen veel problemen aan, is er heel veel ruzie en heb je twijfels of je überhaupt nog wel bij elkaar moet blijven, dan zou ik een normaal traject aanraden. Dan is er meer tijd om te kijken wat er echt speelt, welke gevoelens meespelen, waar je geraakt wordt tijdens de ruzies.

Vaak is stiefcoaching dan stiekem ook een beetje relatiecoaching. Want als partners in een samengesteld gezin is het zeker belangrijk om je eigen relatie ook sterk, leuk en spannend te houden.

En na één gesprek is het dan klaar?

Vaak zul je merken dat je na één gesprek al veel meer begrip hebt voor elkaar en voor elkaars situatie. Dan luister je beter naar elkaar, voel je dat de ander ook beter naar jou luistert en kun je beter open zijn. De heldere handvatten die je krijgt, specifiek voor jullie relatie, helpen je echt om zaken wat soepeler aan te pakken of wat minder zwaar te maken.

En blijkt tijdens het gesprek dat het allemaal toch ingewikkelder ligt dan jullie dachten? Dan kun je altijd nog overwegen om een extra gesprek aan te gaan. In die 2,5 uur heb je dan in ieder geval al een behoorlijke basis gelegd.

Ook kun je overwegen om drie maanden na het Heldere Handvatten gesprek nog een terugblik-gesprek te plannen. Zodat je kan bespreken wat er goed ging en wat er nog niet goed gaat. En kan ik tips geven waar je daarna weer aan het werk kan.

In overleg kunnen we altijd iets bedenken wat goed bij jullie past!

Het Heldere Handvatten gesprek kan bij jullie thuis, bij mij, of online. In mijn ervaring werkt online stiefcoaching net zo goed als fysieke afspraken. Maar wil je liever echt fysiek en persoonlijk tegenover elkaar kunnen zitten, dan kan dat natuurlijk ook.

Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!