De blinddoek

Mis je intimiteit in je relatie en vind je het lastig om die terug te vinden? Dan heb ik een goede oefening voor jullie om eens te doen: de blinddoek. Plan een moment in de dag (bijvoorbeeld 's ochtends of' s avonds) waarop je allebei echt de tijd hebt voor elkaar. Zet je telefoon uit, zorg dat de kinderen je niet kunnen storen.
Ga samen op bed liggen.

Wat doe je tijdens de oefening

Een partner wordt geblinddoekt, terwijl de andere partner voorzichtig verschillende vormen van aanraking verkent zonder te spreken.

De geblinddoekte partner concentreert zich op de sensaties en probeert te raden welk deel van hun lichaam wordt aangeraakt en hoe.

Wees creatief met waar je elkaar mee kan aanraken: je handen, je mond, een kwastje, veertje, ijsblokje, een bladzijde van een krant, een glad steentje, een blaadje, een haarborstel. Kijk eens om je heen, er is van alles dat je kan gebruiken!

Wissel de rollen om zodat beide partners de ervaring kunnen beleven.

En dan?

Na afloop van de oefening kun je met elkaar delen hoe het voelde om zo aangeraakt te worden door je partner, om niet te weten waar en op welke manier de volgende aanraking is. Was het spannend, ongemakkelijk, sensueel of helemaal niet? Waren er bepaalde aanrakingen die juist heel fijn of opwindend waren?

Wat is het doel van de oefening?

Deze oefening verkent het vertrouwen dat jullie hebben in elkaar, in hoeverre voel je je op je gemak bij de ander en durf je de touwtjes uit handen te geven. Daarnaast ben je bezig met de sensaties die gepaard gaan met lichamelijke aanraking zonder visuele prikkels.

Doe je de oefening liever als onderdeel van relatietherapie? Neem dan eens contact op met mij! Of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!