De 10 minuten knuffel

Mis je intimiteit in je relatie en vind je het lastig om die terug te vinden? Dan heb ik een goede oefening voor jullie om eens te doen: de 10 minuten knuffel. Plan een moment in de dag (bijvoorbeeld 's ochtends of' s avonds) waarop je allebei 10 minuten de tijd hebt om te knuffelen. Zet je telefoon uit, zorg dat de kinderen je niet kunnen storen.
Ga samen op bed zitten, of zorg dat je allebei lekker kunt zitten, en omhels elkaar stevig.

Wat doe je tijdens de oefening

Sluit je ogen en concentreer je op de sensaties die je ervaart: de geur van je partner, het gevoel van hun lichaam tegen het jouwe, de warmte die je voelt.
Adem diep en rustig in en uit terwijl je knuffelt, en laat jezelf ontspannen in de armen van je partner.
Blijf knuffelen en ademen tot de 10 minuten voorbij zijn.

En dan?

Na afloop van de oefening kun je met elkaar delen hoe het voelde om zo dichtbij elkaar te zijn en hoe je het knuffelen zou willen integreren in jullie dagelijkse routine.

Deze oefening kan helpen om de intimiteit en verbondenheid tussen partners te vergroten en kan een begin zijn van het herstellen van het vertrouwen en de liefde in de relatie.

Als 10 minuten te lang is

Vind je 10 minuten knuffelen best heftig en lang, omdat er al lang weinig intimiteit is? Bouw het dan rustig op. Begin met 3 minuten. Doe een paar dagen later 7 minuten. En een volgende dag 10 minuten. Blijf voelen en praat over hoe het voor jullie beiden voelt. Ga niet te snel als dat voor éń van de twee (nog) niet goed voelt.

Doe je de oefening liever als onderdeel van relatietherapie? Neem dan eens contact op met mij! Of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!