Blogs

Van seks naar sleur...?

Seks. Het blijft een taboe voor veel mensen. Of een onderwerp waar we over grinniken. Giechelen. Of in bedekte termen over praten. Terwijl het bij de meeste stellen toch een heel belangrijk onderdeel van hun relatie is.

Als je (stief)kind de ander ouder mist

Het gemis van een biologische ouder kan een uitdaging zijn voor kinderen in een samengesteld gezin. Het kan leiden tot gevoelens van verlies, verdriet en verwarring. Als coach voor samengestelde gezinnen en stiefouders, kom ik het regelmatig tegen. Het is belangrijk om deze gevoelens te begrijpen en te weten hoe je kinderen kunt helpen om ermee om te gaan.

DISC: blauwe persoonlijkheid

Dus, je hebt een relatie met iemand met een blauwe DISC persoonlijkheid? Gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk aan het daten met iemand die georganiseerd, nauwkeurig en betrouwbaar is. Dat klinkt misschien saai, maar het kan ook superhandig zijn!

Swingersrelatie

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd: een swingersrelatie. Maar voor sommige stellen werkt het wel heel goed. Maar wat is dat nu eigenlijk: swingen?

In deze blog lees je wat je moet weten voor je eraan begint.

DISC: rode persoonlijkheid

Eén van deze persoonlijkheidstypes is de rode dominante persoonlijkheid. In dit artikel lees je meer over de krachten en valkuilen van deze persoonlijkheidstypen, met name in het privéleven en in relaties.

Tips als je gaat samenwonen als samengesteld gezin

Dus jullie zijn verliefd geworden. Hoteldebotel, dit is de man/vrouw van je dromen. Hiermee wil je heel graag samenwonen.

Eén puntje waar jullie nog mee zitten: jullie hebben allebei al kinderen.

Kijkt je partner op je telefoon?

Mag jouw partner op je telefoon kijken? Gewoon pakken wanneer hij of zij een foto wil maken en de eigen telefoon ligt te ver weg. Of even op google iets opzoeken. Vind je dat ok?

De spagaat

Dat moment dat je het gevoel hebt dat je als biologische ouder moet kiezen tussen je kind en je nieuwe partner. Hoe ga je daarmee om?

Hoe haal je het in je hoofd?

Op de vraag 'Hoe haal je het in je hoofd' verwacht je eigenlijk geen (goed) antwoord. Maar wat als je nu wel goed naar het antwoord luistert?

Vertrouwelijkheid

Een van de belangrijkste aspecten van mediation is vertrouwelijkheid. Maar waarom is dat eigenlijk? En hoe werkt dat dan?

Op vakantie

Op vakantie met het samengestelde gezin kan behoorlijk pittig zijn. Lees hier de tips om het iets soepeler te laten lopen.

Moederdag

Moederdag als je gescheiden bent, kan opeens heel anders zijn. In dit artikel lees je over vijf problemen en tips om ze aan te pakken!

Wanneer is het  vreemdgaan?

Is zoenen vreemdgaan? Of niet? En chatten dan? En moet je het eigenlijk opbiechten als je bent vreemd gegaan..? In deze blog heb ik mijn eigen ideeën hierover geschreven!

Haal die oude koe uit de sloot

Helemaal klaar met die oude koe die bij elke ruzie weer uit de sloot wordt gehaald?

Word je er moe van dat elke ruzie dezelfde dingen worden herhaald?

Lees hier hoe je ervan af komt!

Stiefouder; niet opvoeden!

Stiefvaders en stiefmoeders: niet opvoeden! Dat is tenminste het advies dat stiefouders vaak krijgen.

Maar ligt het wel zo zwart-wit? Of zijn er toch wel zaken waar jij ook wat te zeggen over hebt?

Een ouderschapsplan voor je huis

De huizenmarkt is een gekkenhuis momenteel. En als je gaat scheiden, kan dat wel eens een probleem worden...Want wat als je allebei niet in jullie huis kunnen blijven omdat het te duur is? Dan moeten jullie allebei een nieuwe woning zoeken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een mogelijke, tijdelijke, oplossing is om het huis onverdeeld te laten.

Zes tips voor het ouderschapsplan

Je gaat scheiden. En nu moet er een ouderschapsplan komen. Maar wat is nou eigenlijk zo'n ouderschapsplan en wat zet je daar allemaal in?

Het samengestelde gezin en het testament

Een testament is bij een samengesteld gezin best lastig. Maar juist ook heel belangrijk om goed op papier te hebben.

Stiefmoeder; soms heb ik het gevoel dat ik er niet bij hoor

Herken je dit? Als er gezorgd moet worden, ben je goed genoeg, maar als het om de belangrijke beslissingen gaat, dan tel je niet meer mee.

Ruzie over de erfenis; kun je het voorkomen?

Bij een kwart van de erfenissen gaat de verdeling niet zonder ruzie. Kun je dat voorkomen? Als ouders, of als erfverdelers?

Stiefouder betaalt ook mee aan onderhoud stiefkinderen

Wist je dat je als stiefouder ook een onderhoudsplicht hebt ten aanzien van je stiefkind? Dan betaal jij dus misschien mee aan de alimentatie.

Scheiden als samengesteld gezin

Soms komt er na een scheiding een nieuw gezin. Met een stiefouder. Helaas gaan 2 op de 3 samengestelde gezinnen ook weer uit elkaar. Breuk op breuk dus, voor de kinderen.

Hoeveel kinderalimentatie moet ik betalen?

Als je kinderen onder de 21 jaar hebt, ben je als ouder onderhoudsplichtig. Op basis waarvan wordt de kinderalimentatie eigenlijk berekend?

Scheiden na de feestdagen. Of toch nog niet?

Elk jaar is er na de feestdagen een flinke toename van het aantal scheidingen. Waarom? Hier drie aanleidingen, een waarschuwing en een advies.

Kan een relatie ontrouw overleven? Vijf tips!

Ja, dat kan. Dat is het simpele antwoord. Het kan. Maar het daadwerkelijk omgaan met ontrouw in een relatie is natuurlijk niet zo simpel.

Ik wil scheiden, hoe vertel ik het mijn partner?

Het mededelen aan je partner dat je wil scheiden, noemen we de scheidingsmelding. En die scheidingsmelding, die is belangrijk om zo goed mogelijk te doen.

Scheiden; hoe vertellen we het de kinderen?

Jullie echtscheiding is jullie beslissing. Maar de gevolgen zijn voor de kinderen het grootst. Het is daarom belangrijk om de mededeling dat jullie gaan scheiden zo goed mogelijk te doen.

Dankbaarheid in het stiefgezin

Vaak lijkt het voor een stiefouder dat alles wat zij doen in het gezin voor vanzelfsprekend wordt aangenomen. Je wast, je kookt, pompt de fietsbanden op, verft kinderkamers, koopt eten en kleren en cadeautjes. Maar een bedankje lijkt maar niet te komen van de kinderen. Terwijl je toch zoveel voor ze doet!

buren

Burenruzies

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Maar wat als je nu helemaal geen goede buur hebt? Iedereen kent wel de Rijdende Rechter, waar buren soms de meest hooglopende ruzies hebben over wat de kijker ziet als iets heel kleins. Hoe kan het toch dat je zulke ruzies krijgt met je buren?

Een mediator of coach die je helpt om je relatie te verbeteren of veranderen, moet iemand zijn waarbij je je prettig voelt. Pas als er een gevoel van vertrouwen is, kan je zoiets belangrijks als je relatie of scheiding bij iemand neerleggen.

Daarom is het kennismakingsgesprek gratis. Zodat we kunnen kennis maken, ik kan uitleggen wat ik doe en zodat we samen kunnen aanvoelen of we vertrouwen hebben in het traject.

Chat openen
Vragen? Whatsapp me!