Arbeidsmediation

De meeste mensen brengen meer tijd door met hun collega's dan met hun partner. Als je full-time werkt, zit je al snel zo'n 40 uur bij elkaar. Zit de relatie tussen jou en één van je collega's niet lekker, dan kan dat enorme impact hebben. Niet alleen op je werk, op het plezier dat je hebt tijdens je werk, maar vaak neem je al die irritaties en frustraties ook mee naar huis. En ook je andere collega's hebben last van het conflict dat jij hebt.

Duidelijk, een goede verstandhouding met je collega's zorgt voor meer werkplezier voor alle collega's en hierdoor zit je zelf ook lekkerder in je vel.

Maar wat als je in een conflict raakt op je werk? Met een naaste collega, een leidinggevende, of iemand aan wie je zelf leiding geeft.

Soms is het makkelijk uit te spreken en kun je weer verder. Maar soms is het iets dat al heel lang suddert en zeurt en dan opeens tot een enorme uitbarsting komt. Hoe ga je dan weer verder?

pexels-yan-krukov-7640830
Wat kan een mediator voor je doen?

Als je er zelf niet meer uitkomt, kan een mediator helpen. Samen met de mediator gaan jij en je collega aan tafel. Daar kunnen jullie beiden je verhaal kwijt. Wat is er gebeurd, waarom is het zo ver gekomen en zo hoog opgelopen? Wat zijn je zorgen, frustraties, angsten?

Ik help jullie als mediator om vorm te geven aan het gesprek. Te zorgen dat jullie beiden kan zeggen wat jullie willen en, nog veel belangrijker, dat jullie beiden kan horen wat de ander zegt. Zo zorgen jullie er zelf voor dat de angel uit de situatie wordt gehaald.

Daarnaast bespreken we ook hoe jullie in vervolg met elkaar en eventuele lastige situaties omgaan, zodat jullie in de toekomst niet weer op hetzelfde punt belanden.

Maak kennis met mij

Elke mediator heeft een persoonlijke stijl. Om te kijken of mijn stijl ook echt bij jullie past, werk ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Zo kunnen we vrijblijvend kennis maken, kan ik uitleggen wat mediaton is en wat mijn rol is in jullie proces naar een oplossing.

Ik heb mijn Mfn geaccrediteerde Mediation opleiding gedaan bij The Lime Tree. Daarnaast volg ik regelmatig workshops, webinars en extra trainingen om mijn kennis en vaardigheden op te frissen en bij te houden.

Chat openen
Vragen? Whatsapp me!