Arbeidsmediation

Conflicten op de werkvloer kunnen een enorme impact hebben op je werk en privéleven. Veel mensen brengen namelijk meer tijd door met hun collega's dan met hun partner. Als je full-time werkt, zit je al snel zo'n 40 uur bij elkaar. Zit de relatie tussen jou en één van je collega's niet lekker, dan kan dat voor veel irritaties en frustraties zorgen. Niet alleen op je werk, op het plezier dat je hebt tijdens je werk, maar vaak neem je al die spanningen en emoties ook mee naar huis. En ook je andere collega's hebben last van het conflict dat jij hebt.

Dit kan leiden tot een ongezonde werksfeer, een vermindering van werkplezier, een verstoorde communicatie en relaties tussen collega's en uiteindelijk zelfs tot ziekteverzuim en verloop binnen het bedrijf. Een conflict kan dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van het bedrijf en haar werknemers. Het is namelijk bekend dat conflicten op de werkvloer leiden tot ziekteverzuim en verminderde productiviteit, wat kan resulteren in aanzienlijke kosten voor het bedrijf. Volgens schattingen van TNO kostte conflictgerelateerd verzuim Nederlandse werkgevers maar liefst € 2,7 miljard in 2018.

pexels-yan-krukov-7640830
Wat kan een mediator voor je doen?

Gelukkig is er een oplossing: mediation. Als je in een conflict raakt op je werk met een naaste collega, een leidinggevende of iemand aan wie je zelf leiding geeft, kan een mediator helpen om het conflict op te lossen en de angel uit de situatie te halen.

Als arbeidsmediator begeleid ik jullie bij het gesprek. Samen bespreken we wat er is gebeurd en waarom het conflict is ontstaan. We kijken naar jullie zorgen, frustraties en angsten en ik help jullie om vorm te geven aan het gesprek. Ik zorg ervoor dat jullie beiden kunnen zeggen wat jullie willen en dat jullie beiden kunnen horen wat de ander zegt. Zo werken we samen aan een constructieve oplossing voor het conflict.

Het voordeel van mediation is dat jullie zelf invloed hebben op de oplossing en dat er geen winnaars of verliezers zijn. Mediation zorgt ervoor dat jullie de relatie met elkaar kunnen herstellen en op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan. Hierdoor verbetert niet alleen de sfeer op het werk, maar ook de communicatie en relatie tussen collega's. Dit leidt uiteindelijk tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een gezondere werksfeer binnen het bedrijf.

Maar mijn diensten gaan verder dan alleen het oplossen van het huidige conflict. We bespreken ook hoe jullie in de toekomst met elkaar omgaan en eventuele lastige situaties kunnen voorkomen. Zo voorkomen we dat jullie weer op hetzelfde punt belanden en kunnen jullie weer met plezier aan het werk.

Kies voor arbeidsmediation van Relatiewerk Zeewolde en investeer in een gezonde werksfeer en goede samenwerking. Neem vandaag nog contact op om te bespreken hoe ik jou en je collega's kan helpen.

Maak kennis met mij

k ben Nienke Pleket, MfN register mediator, relatietherapeut en stiefcoach. Gespecialiseerd in relatieverbetering en conflictbemiddeling, ook op de werkvloer. Ik help mensen om uit langdurige patronen te stappen en conflicten op te lossen. Als mediator zorg ik voor een gesprek waarin beide partijen hun verhaal kunnen doen en naar elkaar kunnen luisteren. Maar ook bij arbeidsconflicten binnen een team of met leidinggevenden kan ik helpen. Wil je weten hoe ik jou of jouw bedrijf kan helpen bij het oplossen van arbeidsconflicten? Neem dan gerust contact op.

Chat openen
Heb je een vraag?
Wil je snel wat meer informatie? Stuur me een appje, ik reageer op werkdagen in principe binnen twee uur!